Știri și evenimente

Mesajul primarului la CENTENAR

Mesajul primarului la CENTENAR

 

 

 

 

1 Decembrie este marea zi a sărbătorii noastre, a întregii suflări românești. Astăzi, avem șansa istorică de a trăi și a ne bucura împreună de Centenarul Marii Uniri. În anul 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar azi, la 1 decembrie, în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI. Cuvinte mari s-au spus și se vor mai spune. Mai mult decât cuvintele mari vorbesc, însă, cuvintele spuse din suflet și cu respect pentru adevăr. Consider, cu toată tăria, că Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost voința lui Dumnezeu și suntem datori să fim recunoscători si să-I mulțumim, pentru că nimic nu se face fără voia Sa. Acum, la ceas de mare aniversare, vă îndemn, dragi locuitori ai comunei Fărcașa,aflați în țară ori pe meleaguri străine,  să încercăm să fim de 100 de ori mai uniţi, de 100 de ori mai puternici, mai motivaţi să facem din România o ţară de 100 de ori mai prosperă și frumosă .

 

La mulți ani, dragi români!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Ioan Stegeran,

 

Primarul comunei Fărcașa


 

 

Cadastrare gratuită

Cadastrare gratuită

 

ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR

 

        Începând de luni, 19 noiembrie 2018, se va derula procesul de cadastrare pentru proprietățile private  în localitatea Fărcașa. Acesta presupune măsurarea şi înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor(case şi terenuri) în sistemul integrat de cadastru şi publicitate, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene structurale şi de investiţii.

        Pentru buna desfășurare a acțiunilor ce fac parte din program, cetățenii sunt rugați să acorde întregul sprijin topografilor care efectuează măsurători, permițînd accesul acestora pe proprietățile private și furnizând informațiile necesare.

 

 

 

PRIMARUL COMUNEI FĂRCAȘA

Ioan STEGERAN

 

 

Anunț

 

 

 

Comuna Fărcașa, cu sediul în localitatea Fărcașa, str. Independenței, nr.59 , tel/fax: 0262-266001/266003, e-mail: primaria@farcasa-mm.ro, organizează licitație publică cu strigare  în vederea vânzării imobilului, teren in suprafață de 1.756 m², cu casa de locuit și anexă gospodărească, situate în localitatea Tămaia, str. Culturii, nr.64, înscris în CF nr. 50347.

Caietul de sarcini cuprinzând detalii cu privire la modul de organizare și desfășurare a licitației poate fi achiziționat de la sediul organizatorului.

 

            Documentele de participare la licitație, conform caietului de sarcini, se depun la sediul organizatorului până cel mai târziu la data de 22.08.2018, ora 11,00.

 

            Etapa de licitație cu strigare va avea loc în data de 22.08.2018, ora 13,00.

 

 

 

PRIMARUL COMUNEI

Ioan STEGERAN

 

 

Ansamblul „Plaiuri someșene” la Chișinău

Ansamblul „Plaiuri someșene” la Chișinău

Mai multe informații si fotografii aici:https://www.facebook.com/pg/Comuna-Farcasa-Maramures-144206622271802/photos/?tab=album&album_id=2543028142389626

Turneul internațional de fotbal „Marea Unire” de la Fărcașa

Turneul internațional de fotbal „Marea Unire” de la Fărcașa

 

 

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, timp de două zile, Joi și Vineri (26-27 aprilie), pe Baza sportivă din Tămaia se va desfșura turneul internațional de minifotbal „U 13" intitulat Marea Unire" .
Vor participa 2 echipe din Franța și 6 echipe din România.
Competiția va debuta joi începând cu ora 10.00.

Mai multe informații aici : https://www.facebook.com/Comuna-Farcasa-Maramures-144206622271802/

 

 

Primarul comunei Fărcașa, d-l Ioan Stegeran „PRIMAR DE 5 STELE”.

Primarul comunei Fărcașa, d-l Ioan Stegeran „PRIMAR DE 5 STELE”.

Ca semn de apreciere pentru vechimea în funcție, pentru realizările și activitatea deosebită în administrație, primarul comunei Fărcașa, d-l Ioan Stegeran a fost distins, la recent încheiata Sesiune jubiliară a Asociației comunelor din România, cu Placheta și diploma „Primar de 5 stele" percum și cu „Diploma de excelență în Administrația Publică".  

Modificare în componența Consiliului local

Modificare în componența Consiliului local

In ședința ordinară din 15 februarie 2018,consilierii au luat act de demisia din funcția de consilier (din motive personale)  a d-lui Vasile Podină (PSD) .
Conform procedurilor, partidul din care face parte consilierul demisionar a propus un nou consilier,din rândul supleanților, în persoana d-lui Onea Gheorghe Grigore. 
Consilierii au constatat că toate procedurile legale au fost îndeplinite iar d-l Onea Gheorghe Grigore (Buzești) a depus jurământul devenind consilier în cadrul Consiliului local Fărcașa. 

Înapoi

Chestionare

Cum vi se pare noul site al Primăriei?

Foarte bun

Bun

Necesită îmbunătățiri

Prost

Foarte prost

Votează

Facebook Comuna Farcasa MaramuresScoala "Lucian Blaga" Fărcaşa